Gavà

Miquel Iceta presenta el web garantia.cat, que explica com es pot saber si un referèndum és legal “de la manera més clara i concisa”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Primer Secretari del PSC afirma que “indica el camí lògic i raonable en el qual en una democràcia es pot organitzar un procés referendari amb garanties”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat avui en roda de premsa el web garantia.cat i lagarantia.es, en el qual explica com es pot saber si un referèndum és legal “de la manera més clara i concisa possible”. “Hem volgut que els arguments siguin respectuosos amb totes les opinions. Són arguments de cert pes i que no pretenen desqualificar una persona que sigui independentista o que no ho sigui. Indica el camí lògic i raonable en el qual en una democràcia es pot organitzar un procés referendari amb garanties”, ha subratllat.

 

“Quan el Consell de Garanties Estatutàries diu per unanimitat que el referèndum no es pot organitzar, vostès creen que la ONU o el Tribunal de La Haya poden validar-ho? Sembla que des del Govern volen anar ben lluny a trobar coses que a prop ja saben que no les trobaran. No es pot donar legitimitat a un procés que ve viciat d’origen. Si un no pot garantir les condicions democràtiques exigibles per convocar un referèndum, no pot convocar-lo”, ha dit Iceta.

 

Segons el Primer Secretari del PSC, el procés “hauria d’estar presidit pels principis de legalitat, transparència, neutralitat i protecció de les dades personals”. Al web s’explica “perquè creiem que el camí del Govern de Catalunya no té sortida” i Miquel Iceta ha assenyalat que “per nosaltres en democràcia la garantia és la llei i volem votar amb totes les de la llei”.